Over ons tekst

Historie

Schilder- en glaswerken van Bebberen is een familiebedrijf, waarin de derde generatie aan het roer staat. Hieronder een reis door de tijd waarin duidelijk wordt hoe het bedrijf is ontstaan.

De heer C. van Bebberen Sr. is in 1956 met een compagnon firma van Heusden’s schildersbedrijf opgestart.  Het bedrijf bestond uit 5 man. Na ongeveer 10 jaar werd de samenwerking in goede harmonie beëindigd .

In oktober 1966 startte de heer C. van Bebberen Sr. zijn eigen bedrijf onder de  naam C. van Bebberen’s schildersbedrijf.

Zijn zoon Cor van Bebberen kwam in 1964 bij van Heusden’s schildersbedrijf als leerling schilder werken. Zijn jongste zoon Hans van Bebberen is in 1965 ook als leerling schilder begonnen bij zijn vader in het bedrijf.

In 1968 wordt een nieuw pand gekocht met woon- en werkplaats, dit was gevestigd aan de Schermlaan 9 te Rotterdam. Met zijn drieën werd de zaak opgebouwd en breidde het uit naar 7 man. Op 1 januari  1970 word er een V.O.F. gestart en veranderd de naam in C. van Bebberen en Zonen Schildersbedrijf.

Op 12 juli 1974 zette Cor en Hans het bedrijf voort en werd het een bv met de naam zoals het nog steeds bekend staat “Schilder- en Glaswerken van Bebberen bv”.  In 1977 kwam helaas onze oprichter te overlijden.

Door renovatie in de wijk was het bedrijf in 1987 genoodzaakt om te verhuizen naar een  tijdelijk onderkomen in de Rosenveldtstraat in afwachting van de geplande nieuwbouw. Op 11 mei dat jaar werd de eerste paal geslagen aan de Strickledeweg 50 te Rotterdam. In september werd het nieuwe bedrijfspand feestelijk geopend met een groot feest. Het personeelsbestand was inmiddels gegroeid naar 15 man.

In de loop der jaren werden de kinderen groter en besloten ook zij dat ze graag verder willen in het bedrijf.

In 1993 komt Alexander- Cor zijn zoon - na het afronden van zijn 2-jarige opleiding bij het NIMETO bij het bedrijf werken. Nog steeds is hij werkzaam binnen het bedrijf als voorman.

Na een jaar bij de Dagbladunie gewerkt te hebben besloot Natasja – Hans zijn dochter - in 1994 dat ze ook toekomst ziet bij Schilder- en Glaswerken van Bebberen bv en besluit te solliciteren naar een functie als administratief medewerker. Zij heeft de opleidingen MEAO, BKB, PDB en MBA-BE gevolgd. Binnen het bedrijf zorgt zij voor alle financiële en administratieve zaken.

Hans zijn jongste dochter Natalia behaalt in 1996 haar ondernemingsdiploma na een  4- jarige opleiding bij het NIMETO in Utrecht. Tijdens haar stagejaar loopt zij stage bij diverse collega’s om daar ervaring op te doen. Hierna gaat zij als vanzelfsprekend werken in het bedrijf van haar vader en oom. Zij houdt zich bezig met de uitvoerende kant binnen het bedrijf, zoals het opnemen van werk, calculaties, uitvoering en dergelijke.

Eind 2010 worden Natasja & Natalia mede eigenaar van Schilder- en Glaswerken van Bebberen bv en proberen ze de zaak met dezelfde gedachtegang als Cor en Hans voort te zetten. Cor van Bebberen heeft op 3 februari 2012 afscheid genomen van het bedrijf en geniet van zijn pensioen.

Van Bebberen BV logo
Van Bebberen BV
Certificering logo's
     
Van Bebberen BV logo
Van Bebberen BV